Broodrecepten voor de broodbakmachine
Bereiding
Voor alle broden:
Maak de melk of water lauw warm. Doe dit in de broodbakmachine. Daar bovenop het bloem van d' Olde Zwarver. De bloem moet op kamer temperatuur zijn. Maak in het midden van de bloem een kuiltje. Strooi daar het gist in. Aan de zijkant van het blik de zout, suiker en klontjes boter strooien. Let op dat de gist niet in aanraking komt met het zout. Het bakproces is afhankelijk van het type broodbakmachine en duurt ongeveer 3 uur.
Na de laatste kneding kunt u het deeg even nat sproeien en strooi er dan wat sesam- of maanzaad over.
Stelt u de timer in, kunt u beter melkpoeder gebruiken inplaats van verse melk.
Kees Scherjon
Ingrediënten
Broodmix licht of donker
- Broodmix van d'Olde Zwarver 500 gram
- Water 300 ml
- Verse gist 15 gram of
- Droge gist 7 gram
Recept staat ook op het etiket
Wit brood
- Bloem van d' Olde Zwarver 500 gram
- Melk of water 300 ml
- Margarine 15 gram
- Suiker 10 gram
- Zout 9 gram
- Verse gist 15 gram of
- droge gist 7 gram
Voor een lux wit brood
- 450 gram bloem van d'Olde Zwarver
- melk 300 ml
- roomboter 10 gram
- suiker 10 gram
- zout 9 gram
- verse gist 25 gram of
- droge gist 10 gram
- eidooier 2 stuks
- kaneel 10 gram
- geraspte appel 250 gram
Volkoren brood
- 500 gram volkoren meel van d'Olde Zwarver
- melk of water 325 ml
- margarine 10 gram
- suiker 10 gram
- zout 9 gram
- verse gist 15 gram of
- droge gist 6 gram