english

Poffert

 

Ingrediënten

  • 500 gram bloem van d'Olde Zwarver
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 125 gram rozijnen
  • snufje zout
  • tulbandvorm.

 

Bereiding

Zout, eieren en vanillesuiker mengen en dan de bloem van d'Olde Zwarver met de bakpoeder en 400 ml melk erdoor roeren. Ook kunnen gedroogde stukjes fruit en/of stukjes appel en/of nootjes er doorheen gedaan worden. Aan het eind de laatste 100 ml melk toevoegen. In een ingevette tulbandvorm overgieten.
5 kwartier op 150 graden bakken en dan warm serveren met bruine suiker en boter of margarine.
Tip: Strooi onderin (wordt bovenop wanneer je hem omdraait) 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel, heerlijk!!!!
Poffert kan als lunch gegeten worden, maar is eigenlijk een warme maaltijd. Het lekkerst wordt het warm gegeten met (riet- of donkerbruine basterd) suiker en gesmolten boter er overheen.

Ingezonden door: Sissi Metselaar.