english

Griesmeelpudding

Ingrediënten

  • 3/4 liter melk
  • 1/4 stokje vanille
  • vanillesuiker of de schil van 1/2 citroen
  • 65g suiker
  • 75-85g d' Olde Zwarver griesmeel
  • 1-2 eieren
  • 40g amandelen
  • zout naar smaak

 

Bereiding

Breng de melk met een snufje zout, suiker, het vanillestokje en de vanillesuiker of citroen aan de kook. Strooi er roerend het d' Olde Zwarver griesmeel met de gehakte amandelen bij in. Laat de pap roerend gaarkoken (4-10 minuten). Neem het vanillestokje en evt. citroenschil uit de pap. Roer de pap krachtig door de geklopte eierdooiers. Vermeng de massa zo luchtig mogelijk met het stijfgeklopte eiwit en giet hem in een met koud water omgespoelde vorm.

Ingezonden door: Henny Meijer