english

d' Olde Zwarver volkoren koekjes


Ingredienten:

  • 250 gram volkoren tarwemeel of volkoren speltmeel van d' Olde Zwarver.
  • 125 gram boter. ( roomboter of plantaardige margarine)
  • 75 of 100 gram basterdsuiker ( naar uw eigen smaak)
  • Mespuntje zout
  • 1 eigeel ( het wit opvangen in een beker)


 

 

Bereiding:

Volkoren in een beslagkom. Boter in kleine stukjes snipperen in het meel. Basterdsuiker er doorheen roeren en eidooier mee roeren.
Met een vork fijn prakken. Laatste beetje met de handen. De handen moeten tijdens het kneden "droog" blijven.
Als het te nat is, iets meel er bij doen. Is het zo droog dat het niet plakt en kruimelig blijft, iets eiwit er bij.
Even een kwartiertje laten rusten in de koelkast. Dan uitrollen op een met meel bestoven aanrecht. Tot een dikte van iets meer dan een ½ centimeter.
Rondjes uitsteken met een drinkglas of met leuke figuurtjes voor de kinderen. Op een beboterde bakplaat leggen, iets van elkaar af. Op de bakplaat eventueel wat bakpapier leggen, de koekjes laten dan ook makkelijk los. Het eiwit opkloppen en de bovenkant van de "koekjes" er mee bestrijken. De bakplaat op de onderste richel plaatsen van de oven. De oven op 175 graden zetten en de wekker op 14 minuten.
Heerlijk bij de koffie of thee.